Exposities & Nieuws | Exhibitions & News

Lezing ‘Rondom engelen’ door Juke Hudig

De lezing ‘Rondom engelen’ van kunstenares  Juke Hudig op zaterdag 12 december  in onze huisgalerie  is volgeboekt. Maar op zondag 13 dec. is nogmaals een mogelijkheid om haar lezing aan de hand van o.a. beelden van haar eigen werk  bij te wonen. Ontvangst is om 14.30 uur. / Aanvang 15.00 uur / Entree € 10.- incl. koffie of thee.

U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Bij CONTACT kunt u zich opgeven.

*** Helaas is de galerie niet rolstoel-vriendelijk ***

Over JUKE HUDIG

JUKE HUDIG werd geboren in 1945. Zij volgde lessen aan de Academie voor Beeldende Kunsten te Arnhem en aan de Rijksacademie te Amsterdam, en beschouwt de Franse schilder Odilon Redon als haar geestelijke vader. Zij zegt hierover: “Hij hield van het mysterie. Vroeger hield ik bijna uitsluitend van de wereld achter de gesloten ogen; nu zie ik het mysterie juist ook in het daglicht. Er ontvouwt zich steeds meer een vormentaal die enerzijds met de herinnering te maken heeft, anderzijds met dat wat zich in het heden afspeelt: een donkere en een lichte kant, een vertaling van de ziel. De kleuren zetten de vorm in werking.”
Na de verbeelding van de complete Divina Commedia heeft zij zich door meerdere bronnen uit de wereldliteratuur laten inspireren. Zoals o.a. ‘De legende van Christoforus’; ‘De profeet’ van Alexandr Poesjkin, ‘De Sneeuwkoningin’, het sprookje van Christian Andersen en ‘Job’.

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Email this to someone

Leave a Comment

Let us know your thoughts on this!