Boeken

Dante’s Divina Commedia in 111 pastels

“Juke Hudig koos 111 momenten uit de Hel, de Louteringsberg en het Paradijs in de nog steeds schitterende vertaling van Chr. Kops.
Haar verstilde, meditatieve Dante-interpretatie getuigt van een grote kennis van de tekst en een eigen stijl die aan vele van haar voorgangers doet denken, wier eeuwenoude traditie zij voorzet, maar die tot geen van hen te herleiden is. Eigenlijk gaat het om staties in de klassieke betekenis van het woord. Staties zijn van oudsher plaatsen waar een processie stilhoudt. Juke Hudig laat ons op de tocht door Dante’s Komedie stilstaan bij momenten die we al lezend te snel zouden passeren.”
Uit het essay van Jacques Janssen, pag. 248.

“De Hel laat ons het gebied zien van monsters en demonen, van huiveringwekkende diepten van het kwaad in alle toonaarden: de schaduwzijden van de ziel.
De Louteringsberg is confronterend als het leven op aarde: het onderbewustzijn van de Hel wordt bewust door loutering.
Het Paradijs tenslotte is geweven uit puur licht. Hier vindt de inwijding plaats in de wonderen van de hemel: het licht der eeuwigheid.
Dante’s verhaal is de zoektocht van de ziel die duister begint, maar, zoals de sterren verwijzen, eindigt in het licht.”
Juke Hudig

Auteurs:

Juke Hudig

ISBN:

9789073007321

Informatie:

27,5 x 21,5 cm. Geb. 256 pag. met stofomslag en leeslint en 111 illustraties in kleur, 2014

Code:

B 178

Prijs:

€ 63,00

Pin It on Pinterest

Share This