Exposities

Expositie Ellen Uytewaal en Petra Verhees

zondag 26 april t/m zondag 24 mei 2015

Op zondag 26 april 2015 is om 14.30 uur de feestelijke opening van de expositie met werk van Ellen Uytewaal (schilderijen) en Petra Verhees (glas-sculpturen). De beide kunstenaars zullen aanwezig zijn en willen graag over hun werk vertellen. Ellen Uytewaal over haar inspiratiebron: de cultuur van de Noord-Amerikaanse Indianen en Petra Verhees over haar fascinatie voor water, die zijn uitdrukking vond /vindt in het werken met glas. Ondanks dat het werk van beide kunstenaars totaal verschillend van aard is, is er toch een duidelijke overeenkomst. Beiden staan dicht bij de natuur en wekken onze bewondering daarvoor.

De tentoonstelling loopt t/m zondag 24 mei.
Tijdens exposities is de galerie vrijdag t/m zondag geopend van 14.00 – 17.00 uur, andere dagen op afspraak.
Als u wilt komen voor ‘de ontmoeting met de twee kunstenaars’ laat ons dan even weten met hoeveel personen.

Ellen Uytewaal

Ellen Uytewaal (1960) hield zich van jongs af aan bezig met tekenen en schilderen. Tijdens haar studie aan Nimeto-Utrecht koos zij voor de richting decoreren. Na haar zwerftocht door de prachtige natuur van Brits-Columbia veranderden haar beelden van vrouwen in mooie landschappen (gecombineerd met dieren, bloemen en planten) in Indianen in traditionele klederdracht met totemdieren en hun symbolen. Haar thema’s zijn echter universeel en kregen titels mee als ‘Bron van leven’, ‘Het ontwaken’ en ‘Heling van het innerlijk kind’. Over haar inspiratiebron zegt zij: ‘Wat mij zo van Indianen aanspreekt, is hun manier van omgaan en beleven van de aarde en haar bewoners. Met mijn werk wil ik op een subtiele manier vertellen dat we zuinig moeten zijn op ‘Moeder Aarde’ en dat we in deze wereld onszelf kunnen helen door in eenheid met haar te leven. Eenheid die ontstaat door een liefdevolle relatie aan te gaan met het mineralen-, planten- en dierenrijk.’ Sinds 2001 publiceert Aurora Productions haar werk op kaart.

Petra Verhees

Petra Verhees (1957) is gefascineerd door het element water. Daaruit is na haar opleiding aan de Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving in Den Bosch en de Academie voor beeldende Kunst te Maastricht haar voorliefde voor het werken met glas ontstaan.Volgens haar vangt, breekt en laat glas op dezelfde manier licht door als water. Ongeveer 90% van het glas dat ze gebruikt is gerecycled, vooral afkomstig van oude kassen. Samen met de natuurlijke materialen steen en hout creëert zij krachtige en tegelijk tedere objecten. Daarbij laat zij zich inspireren door oervormen uit de natuur, die ze waarneemt tijdens haar lange wandelingen, o.a. naar Santiago de Compostella. Zo zijn de cirkel, de spiraal en de straalvorm terugkerende elementen in haar werk. Petra Verhees exposeert veelvuldig en heeft o.a. diverse sculpturen in opdracht vervaardigd voor gemeenten. Zij maakt werk voor binnen en buiten.

Aurora - Petra Verhees Eye see you - Petra Verhees Petra Verhees Spiraal - Petra Verhees

 

Pin It on Pinterest

Share This