Exposities

Expositie Loes Botman en Amrita Karunaratne

zondag 18 oktober t/m zondag 15 november 2015

Op zondag 18 oktober a.s. opent onze nieuwe expositie met pastels van LOES BOTMAN en keramiek van AMRITA KURANARATNE. Beide kunstenaars zullen aanwezig zijn. Loes Botman zal iets onthullen over haar liefde voor het pastel en over haar passie voor dieren; Amrita zal ingaan op haar inspiratiebron ‘keramiek uit de oudheid’ en hoe ze deze toepast in de huidige tijd.

De galerie is geopend vanaf 14.00 uur. De officiële, feestelijke opening met de Alkmaarse fluitist Paulus Vis is om 14.30 uur.
Op de laatste dag van de expositie zondag 15 nov. zal LOES BOTMAN ’s middags rond 15.00 ook aanwezig zijn.
Onze huis-galerie is tijdens de expositie geopend van vrijdag t/m zondag van 14.00 – 17.00 uur. Andere dagen op afspraak.

WORKSHOP MET LOES

Ook kunt u zich opgeven voor de workshop ‘Tekenen met pastelkrijt’. Deze wordt gehouden op zondag 25 oktober van 12.00 – 15.00 uur in Broek op Langedijk – Bijlestaal 13. Bij deelname van min. 6 personen zal Loes Botman u de wondere wereld van het pastelkrijt laten ontdekken. Kosten € 50,- inclusief papier. (voor eventueel gebruik van krijt € 7,- p.p. extra) U hoeft geen ervaring te hebben met pastel; iedereen is welkom.

Loes Botman

Loes Botman (1968) is een pure pastelkunstenares. Na haar opleiding aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten te Den Haag heeft ze zich in dit medium gespecialiseerd. De eenvoud van het materiaal spreekt haar aan en het liefst laat ze alle kleuren rechtstreeks uit haar handen stromen. Sinds 2004 tekent ze met pastel ook op paneel. Omdat de tekeningen op paneel niet achter glas ingelijst hoeven te worden, hebben ze het aanzien van een schilderij.
Dit is een unieke manier van werken met een ambachtelijke inslag, en het vergt dan ook veel voorbereiding. Dieren zijn haar passie, maar sinds 2010 richt zij zich ook op de plantenwereld. Met haar tekeningen wil ze de schoonheid en kwetsbaarheid van de wereld om ons heen laten zien. Want al beschouwen de meeste mensen de dieren en hun omgeving met grote vanzelfsprekendheid – wat zouden we eenzaam zijn zonder onze medeschepselen!

Loes exposeert met veel succes in binnen- en buitenland. Vanaf 2002 hebben wij via Aurora Productions bijna 130 kaarten van haar werk gepubliceerd. Daarnaast zijn er enkele boeken verschenen bij collega-uitgeverijen.

Eekhoorn - Loes Botman Loes Botman Loes Botman Stokrozen - Loes Botman

Amrita Karunaratne

Amrita Karunaratne (Sri Lanka) studeerde aan het National College of Art and Design te Dublin, waar zij geïnspireerd werd door keramiek uit de oudheid. Tijdens een stage-periode in Oostenrijk experimenteerde zij met houtstook-methodes. Terug in Ierland was ze vastbesloten om uit te zoeken of er een manier is om het legendarische ’terra sigillata’ te combineren met het stoken in een elektrische oven. Nadat ze ook ervaring opdeed in o.a. Zimbabwe evolueerde haar werk. Ze gebruikt geen chemicaliën – ook niet tijdens het stookproces – en de kleuren, die ontstaan, zijn het gevolg van het stoken op verschillende temperaturen. Tegenwoordig combineert ze terracotta en porselein. Het is een hele uitdaging om deze twee materialen samen te brengen en het impliceert meerdere keren stoken en laagjes slib aanbrengen.

Haar drijfveer om harmonie te scheppen tussen eenvoudige vormen en het onconventionele proces van ’terra sigillata’ leidt tot keramiek met een bijzondere textuur.

Sinds 1997 woont en werkt zij in Hoorn. Haar werk bevindt zich in binnen- en buitenland.

Amrita Karunaratne Amrita Karunaratne Amrita Karunaratne Amrita Karunaratne

Pin It on Pinterest

Share This