Exposities

Halte Europa: een energetische stedentrip

zondag 30 oktober

  Zondag 30 oktober 2022 is de feestelijke opening van de expositie ‘HALTE EUROPA: een energetische stedentrip’

De werken van Unamore in mixed media en olieverf zijn te zien tot en met zondag 27 november 2022. Openingstijden: vrijdag t/m zondag van 14.00 – 17.00 uur.

Kunstenares Unamore, (Marijke van Velzen,1942) heeft zich in de loop van haar lange kunstenaarsleven o.a. toegelegd op het maken van zogenaamde ‘ziele-schilden’. Door zich diepgaand met iemand te verbinden ontstaat er een soort blauwdruk van iemands wezen, die kan werken als een spiegel voor de ziel.

Aan het begin van deze eeuw werd zij uitgenodigd om te komen exposeren in Mechelen. Daar raakte zij geïnspireerd om deze mooie stad in beeld te brengen, maar gaandeweg realiseerde zij zich dat steden eveneens een ziel hebben en specifieke wezens zijn.

‘De planeet waarop we leven is een grandioos levend schepsel. Zij is een goddelijk wezen, dat ons niet alleen draagt en voedt, zij geeft ook aan onze ziel een grote verscheidenheid aan mogelijkheden om ons verder te ontwikkelen. Zo kent haar lichaam vele bijzondere plekken waar wij ons aan kunnen laven. Het is onze ziel zelf die ons lokt die plekken te bezoeken, wanneer het voor de realisering van onze blauwdruk belangrijk is. Zo’n voedingsplek is niet alleen een bezoekje waard, vaak worden wij er geboren. Benieuwd als ik was naar hoe wij als mensen de plaatselijke energie in ons denken en handelen vertalen, startte ik in 2000 met het schilderen over zeven steden in Europa. Ik koos voor de steden Mechelen en Brussel in België, vervolgens voor Amsterdam, Berlijn en Fatima in Portugal. Na deze bijzondere plek richtte ik mij op Parijs. De serie wil ik afronden met de stad Granada in Spanje.’

Een selectie van deze ‘Zeven Steden Serie’ is nu te zien bij Aurora Art Gallery

De vrijheid van Mechelen  ‘De vrijheid van Mechelen’ uit de serie Mechelen / Mixed media – Orig. 24 x 30 cm. (2000)

 

 

 

   ‘Alle Menschen werder Brüder’ uit de serie Berlijn / Mixed media – Orig. 53 x 63 cm. (2006)

  ‘Die Maria Kirche’ uit de serie Berlijn / Mixed media – Orig. 47 x 37 cm. (2005)

  ‘L’ile de la Cité’ uit de serie Parijs / Mixed media – Orig. 24 x 30 cm. (2010)

  ‘Opstand in de buitenwijken / Vanuit het duister naar het licht’ uit de serie Parijs /                                                                   Mixed media – Orig. 37 x 47 cm. (2009)

 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This