Lezingen

Lezing ‘Anders kijken’ 2 door Abousleiman

zondag 2 februari 2014

Na de introductie-lezing op 24 november j.l., zal kunsthistoricus en beeldend kunstenaar Abousleiman zondag 2 februari 2014 opnieuw zijn kennis en enthousiasme met ons delen. Dit keer zal HET ZELFPORTRET IN DE SCHILDERKUNST het thema zijn. Hij zal aan de hand van beelden vergelijkingen en analyses maken tussen zelfportretten van  Jan van Eyk tot Andy Warhol. Na de pauze wordt er ingezoomd op twee grote kunstwerken: ‘Las Meninas’ (De hofdames) van Diego Velasquez (Prado) en ‘Allegorie op de schilderkunst’ van Johannes Vermeer (Kunsthistorisches Museum, Wenen).

U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Ontvangst vanaf 14.00 uur / Aanvang 14.30 uur / Entree: € 10,- incl. koffie of thee.
De ruimte is beperkt, dus wie zich het eerst opgeeft kan verzekerd zijn van deze unieke ontmoeting.

Over Abousleiman

Abousleiman is de kunstenaarsnaam van de in Libanon geboren J.T. Sleiman (1953). Hij studeerde aan de Universiteit van Beiroet filosofie en schilderkunst en vervolgde aan de Ecole Nationale Supérieure des Beaux Arts te Parijs zijn schildersopleiding. Tevens studeerde hij daar aan de Sorbonne kunstgeschiedenis. Deze studie voltooide hij in 1985 aan de Universiteit van Amsterdam, waar hij nu als beeldend kunstenaar, schrijver en documentairemaker werkt en woont.

Pin It on Pinterest

Share This