Lezingen

Lezing ‘Anders kijken’ 3 door Abousleiman

zondag 30 maart 2014

Op zondag 30 maart a.s. zal Abousleiman de 3e lezing geven in de serie ‘ANDERS KIJKEN’, waarin we opnieuw proberen een andere manier van kijken te adopteren. Het thema zal deze keer zijn: ‘VREEMDE VEREN – invloeden van niet-Europese kunst op Europese kunstenaars’.

Aan de hand van lichtbeelden bestuderen we voor de pauze de invloed van de Japanse kunst op het impressionisme. Na de pauze zoomen we in op het werk van Paul Klee en Henri Matisse dat, onder invloed van de Arabische architectuur, een fundamentele verandering teweegbracht in vormgeving en kunsttaal.

U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Ontvangst vanaf 14.00 uur / Aanvang 14.30 uur / Entree: € 10,- incl. koffie of thee.
De ruimte is beperkt, dus wie zich het eerst opgeeft kan verzekerd zijn van deze unieke ontmoeting.

Over Abousleiman

Abousleiman is de kunstenaarsnaam van de in Libanon geboren J.T. Sleiman (1953). Hij studeerde aan de Universiteit van Beiroet filosofie en schilderkunst en vervolgde aan de Ecole Nationale Supérieure des Beaux Arts te Parijs zijn schildersopleiding. Tevens studeerde hij daar aan de Sorbonne kunstgeschiedenis. Deze studie voltooide hij in 1985 aan de Universiteit van Amsterdam, waar hij nu als beeldend kunstenaar, schrijver en documentairemaker werkt en woont.

Pin It on Pinterest

Share This