Lezingen

Lezing ‘Anders kijken’ 4 door Abousleiman

zondag 22 februari 2015

Op zondag 22 februari a.s. zal Abousleiman de 4e lezing geven in de serie ‘ANDERS KIJKEN’. Opnieuw zullen we kennis kunnen maken met de boeiende interpretaties van deze kunsthistoricus en beeldend kunstenaar. Het thema zal deze keer zijn: ‘DE TUIN IN DE SCHILDERKUNST’.

Aan de hand van lichtbeelden bestuderen we de verscheidenheid / variatie  aan weergaven van de tuin in de geschiedenis van de schilderkunst. Enkele voorbeelden: Het verloren paradijs, de heilige tuin, tuin der doden, liefdestuin, het labyrint, tuin van de schilder.

U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Ontvangst vanaf 14.00 uur / Aanvang 14.30 uur / Entree: € 10,- incl. koffie of thee.
De ruimte is beperkt, dus wie zich het eerst opgeeft kan verzekerd zijn van deze unieke ontmoeting.

Over Abousleiman

Abousleiman is de kunstenaarsnaam van de in Libanon geboren J.T. Sleiman (1953). Hij studeerde aan de Universiteit van Beiroet filosofie en schilderkunst en vervolgde aan de Ecole Nationale Supérieure des Beaux Arts te Parijs zijn schildersopleiding. Tevens studeerde hij daar aan de Sorbonne kunstgeschiedenis. Deze studie voltooide hij in 1985 aan de Universiteit van Amsterdam, waar hij nu als beeldend kunstenaar, schrijver en documentairemaker werkt en woont.

Pin It on Pinterest

Share This