Exposities

Dwalen door Arcadië en daarbuiten

zondag 11 februari t/m zondag 11 maart 2018

Zondag 11 februari 2018 is de feestelijke opening van de expositie ‘Dwalen door Arcadië en daarbuiten’ met schilderijen van GER STALLENBERG en sieraden en objecten van JOSEMIEKE SEGERS.

De galerie is geopend vanaf 14.00 uur en het officiële gedeelte begint om 14.30 uur. De tentoonstelling loopt t/m zondag 11 maart.
Indien u bij de opening aanwezig wilt zijn kunt u zich aanmelden via het formulier onderaan deze pagina.

Ger Stallenberg

Ger Stallenberg is geboren op 7 juli 1959 te Maastricht. Van 1974 tot 1979 studeerde hij aan de Academie voor beeldende vorming in Tilburg. Ger Stallenberg weet in zijn schilderijen alledaagse zaken om te vormen tot visuele poëzie. Met deze poëzie van licht en kleur slaagt hij erin het schijnbaar realistische tafereel een meerwaarde te geven. Hij probeert in zijn werk het alledaagse te laten verwijzen naar het eeuwige. Een bloem die pronkt op de voorgrond staat in een landschap dat de eeuwen trotseert. Een wisselwerking die tegenstellingen laat zien, maar ook aanvullingen en verrassende overeenkomsten. De schilder noemt dit gegeven een harmonie van contrasten! Realisme en fantasie gaan hierbij hand in hand. Het werk biedt de beschouwer alle mogelijkheid om weg te dromen om zo een eigen sfeer op te roepen. De bijzonder verfijnde stofuitdrukking en het heldere kleurgebruik geven het werk van Ger Stallenberg een enorme zeggingskracht die tijdloos is te noemen.

Friese lucht - 102 x 27 cm - olieverf op paneel - Ger Stallenberg

Last bloom - 50 x 20 cm - olieverf op paneel - Ger Stallenberg

Between blues - 30 x 30 cm - olieverf op paneel - Ger Stallenberg

Josemieke Segers

Josemieke Segers (1962) werkt sinds 1992 als edelsmid  in haar eigen atelier/winkel te Tilburg. Daar werkt ze in opdracht aan sieraden met een persoonlijk verhaal als uitgangspunt. Daarnaast geeft ze cursussen edelsmeden, waaronder het smeden van een krachtvoorwerp, waarin de deelnemers voor hun persoonlijke verhaal  een talisman smeden.
Geïnspireerd door natuurvormen maakt Josemieke ruimtelijke objecten, waarin ze haar smeedwerk combineert met andere materialen, als hout, been en kristallen. Haar opleiding volgde ze aan de Vakschool voor edelsmeden in Schoonhoven.

Zondaars - zilver - Josemieke Segers Hout/kokosnoot, verguld zilver - Josemieke Segers Hanger - kwarts-zilver - Josemieke Segers

 

Pin It on Pinterest

Share This